Koτόπουλο γεμιστό με σπανακόρυζο και φέτα
2013-06-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κοτόπουλο
150γρ.φέτα
1/2 κουτί ντοματάκι ψιλ/νο
250 γρ.σπανάκι φρέσκο
αλατοπίπερο
1 φλ.ζωμός κοτόπουλου
1κ.σ.βούτυρο
3κ.σ.ελαιόλαδο
carino
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1φλ.ρύζι γλασσέ
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίστε το σπανάκι,αφαιρώντας τα σκληρά κοτσάνια.Αχνίστετο σε κτατσαρόλα με΄χρι να βγούν τα υγρά του.Προσθέστε τα ντοματάκια και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε. Μόλις πιέι λίγο τα πρώτα υγρά σβήστε με το κρασί και συμπληρώστε με το ζωμό και το ρύζι. ανακατέψτε 5-6 λεπτά και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε το λίγο να χλιαρύνει και προσθέστε τη φέτα σε τρίμματα. Γεμίστε με αυτό το κοτόπουλο και όσο περισέψει αραδιάστε το γύρω στο ταψί σας.Απλώστε τα κομματάκια από το βούτυρο σε διάφορα σημεία πάνω στο φαγάκι και πασπαλίστε με το carino.Eγώ το περιχύνω και με 2 φλ.νερό και το καλύπτω με αλουμινόχαρτο.Ψήνω καλυμμενο τα πρώτα 40-45 λεπτά και τα ανοίγω να πάρει χρώμα τα επόμενα. Καλή σας επιτυχία!