Κολοκυθόπιτα χριστουγεννιάτικη
2016-12-14- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
20/12/16
Κολοκυθόπιτα χριστουγεννιάτικη και όχι κολοκυθόσουπα φέτος με το αγαπημένο μας λαχανικό. Νομίζω άλλωστε δεν είναι και πολύ της μόδας οι βελουτέ τούτη τη χρονιά. Βέβαια θα μου πείτε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα… αυτό ακριβώς λοιπόν!!
Συστατικά
- 500gr. Ψίχα ψημένης κολοκύθας
- 300gr. Φέτα θρυμματισμένη
- Αλατοπίπερο
- ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή ½ ξερή
- 5 αυγά χτυπημένα
- 50gr. Κουκουνάρι καβουρδισμένο
- Ελαιόλαδο και φρυγανιά τρίμμα για το ταψί
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το αλεύρι, τη φέτα και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε την κολοκύθα, τη ρίγανη και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν καλά.
Βήμα 2
Αλείφουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.