Γρήγορη κομπόστα με φρέσκα δαμάσκηνα
2016-09-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
28/9/16
Γρήγορη κομπόστα με φρέσκα δαμάσκηνα για να σερβίρουμε με το γιαουρτάκι μας ή όπως προτιμάει ο καθείς. Προσωπικά μετά τη γέννα καταναλώνω άπειρες ποσότητες γιαουρτιού. Έτρωγα αρκετό πριν την εγκυμοσύνη, το έκοψα όσο ήμουν έγκυος γιατί μου έφερνε αναγούλα και τώρα του δίνω και καταλαβαίνει. Και όταν λέω του δίνω και καταλαβαίνει το εννοώ με όλη τη σημασία της έκφρασης. Έφτασα να τρώω ένα κιλό την ημέρα στις αρχές και τώρα είμαι περίπου στο μισό κιλό. Ίσως λόγω του μητρικού γάλακτος που δίνω στα παιδιά να το ζητάει ο οργανισμός μου, τι να πω. Τι καλύτερο λοιπόν για να το συνδυάσω από τη συγκεκριμένη πανεύκολη κομπόστα από ένα φρούτο που έχουμε συνηθίσει να τρώμε κυρίως αποξηραμένο. Πολύ καλό και με παγωτό βανίλια, όπως επίσης σκέτο ή μαζί με βρώμη για πρωινό.
Συστατικά
- 12 φρέσκα δαμάσκηνα χοντροκομμένα
- ¼ του φλιτζανιού σταφίδες μαύρες
- ¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα
- 1 ½ - 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- ½ κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
- 1 φλιτζάνι νερό
- Κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι καρύδας σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα για 2 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μέλι και μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κανέλα ανάλογα τα γούστα, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.
Βήμα 4
Αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά και σερβίρουμε. Μπορούμε να φυλάξουμε την κομπόστα στο ψυγείο ως και 3-4 ημέρες.