Κοτόπουλο με αρακά και κολοκύθα
2016-02-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
18/2/16
Κοτόπουλο με αρακά και κολοκύθα λατρεμένη. Τις βλέπω στην αγορά σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και με ξετρελαίνουν κάθε φορά. Τις θέλω όλες και τις ονειρεύομαι σε ότι παραλλαγή υπάρχει. Το φαγάκι μας σήμερα είναι ένα κλασικό φαγητό κατσαρόλας για όλη την οικογένεια. Αν έχετε κάτι εναντίον της κολοκύθας, αντικαταστήστε την με καρότα. Αν έχουν κάποιοι από την οικογένεια σας, θέμα με την κολοκύθα, βάλτε και καρότα και κολοκύθα στη συνταγή. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει όπως και να έχει, γιατί πρόκειται για ένα φαγητό που θα ευφράνει την καρδιά σας, εύκολα και υγιεινά.
Συστατικά
- 2 μερίδες κοτόπουλο (μπούτι, στήθος ή ότι θέλει ο καθένας)
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- Χυμό ½ λεμονιού
- 2 ½ φλιτζάνια κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 1 φλιτζάνι αρακάς
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- ¼ του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1/3 της κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα, προαιρετικά
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον αρακά και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το άνηθο και φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Συμπληρώνουμε το ζωμό, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε άλλα 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.