Loader

Κουνουπίδι ψημένο στο φούρνο ολόκληρο

2017-01-31
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

31/1/17

Κουνουπίδι ψημένο στο φούρνο ολόκληρο, χωρίς τη δυσάρεστη μυρωδιά που δημιουργεί συνήθως το βράσιμο του. Συνοδευτικό για ότι έχετε στο τραπέζι σας και ένας πραγματικά διαφορετικός , αλλά πολύ νόστιμος τρόπος να σερβίρετε το κουνουπιδάκι σας.

Συστατικά

  • 1 μέτριο ολόκληρο κουνουπίδι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπούκοβο

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε το κουνουπίδι και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα. Το ακουμπάμε όρθιο σε ένα στρογγυλό ταψάκι.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το κουνουπίδι.

Βήμα 3

Το καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε σε πιατέλα και κόβουμε στα 4. Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμα φρέσκο λάδι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *