Κουνουπίδι ψημένο στο φούρνο ολόκληρο
2017-01-31- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
31/1/17
Κουνουπίδι ψημένο στο φούρνο ολόκληρο, χωρίς τη δυσάρεστη μυρωδιά που δημιουργεί συνήθως το βράσιμο του. Συνοδευτικό για ότι έχετε στο τραπέζι σας και ένας πραγματικά διαφορετικός , αλλά πολύ νόστιμος τρόπος να σερβίρετε το κουνουπιδάκι σας.
Συστατικά
- 1 μέτριο ολόκληρο κουνουπίδι
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
- 1 κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε το κουνουπίδι και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα. Το ακουμπάμε όρθιο σε ένα στρογγυλό ταψάκι.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το κουνουπίδι.
Βήμα 3
Το καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και κόβουμε στα 4. Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμα φρέσκο λάδι και σερβίρουμε.