Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές
2017-05-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
13 έχουν βαθμολογήσει
Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές σε ελάχιστο χρόνο ετοίμασα σήμερα και σας το παρουσιάζω ευθύς αμέσως. Γευστικότατο, πανεύκολο και με πολύ απλά υλικά. Για την ιστορία, είχα αρκετό κριθαράκι στο ντουλάπι και έψαχνα μια συνταγή νόστιμη και απλή που δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο και ιδού.
Συστατικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- ¾ του φλιτζανιού κριθαράκι μέτριο
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 1 κουταλιά του γλυκού ξερή
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ λεμόνι κομμένο σε φετάκια
- ¼ του φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ολόκληρες ή ροδέλες
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά και το βγάζουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το κριθαράκι, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό για να μείνει το κριθαράκι ζουμερό και να μην κολλήσει στο σκεύος. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.