Light πένες με λαχανικά και τυρί κρέμα
2013-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250gr πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1 1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
2καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1φλ.τυρί κρέμα Light
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο. Ρίχνουμε το πράσο, τα καρότα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να σιγοψηθούν άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.