Light pesto με αβοκάντο
2015-01-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
7/1/15
Light pesto με αβοκάντο. Το πιο light και υγιεινό pesto που σας έχω ετοιμάσει ως τώρα, εξαιρετικό όχι μόνο σε ζυμαρικά αλλά και σε ψητό ψάρι.
Συστατικά
- ½ φλιτζάνια Brazilian nut ή κουκουνάρι ή άλλος καρπός της επιλογής μας
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Αλατοπίπερο
- 1 αβοκάντο (την ψίχα)
- 2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi εκτός από το λάδι και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι και δοκιμάζουμε για επιπλέον αλατοπίπερο ή χυμό λεμονιού. Χτυπάμε ξανά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 2
Σερβίρουμε αμέσως και φυλάμε όσο μείνει στο ψυγείο, για 1-2 ημέρες το πολύ,σε αεροστεγές βάζο, ραντίζοντας από πάνω με λίγο επιπλέον λάδι ή χυμό λεμονιού.