Light σπανακοφριτάτα με μανιτάρια
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κ.σ.λάδι
3/4κ.γλ.μπούκοβο ή όσο αντέχετε
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
350γρ. (περίπου) φρέσκο σπανάκι ψιλ/νο
3ασπράδια αυγών
1κρόκος αυγού
1/4φλ.γάλα
Αλατοπίπερο
1φλ.Light τριμμένο τυρί που λιώνει
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να ζεστάνει και ρίχνουμε το μπούκοβο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε να χρυσαφίσουν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε τα ασπράδια και το κρόκο του αυγού με το γάλα και το αλατοπίπερο. Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι το μείγμα από το τηγάνι μας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών, να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά και έπειτα πασπαλίζουμε με το τυρί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10-15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.