Love biscotti με μπανάνα – φράουλα και καρύδια
2014-02-12- Ποσότητα: 22-24 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
12/2/14
Love biscotti με μπανάνα – φράουλα και καρύδια. Ένα γλύκισμα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και για το σχολείο, το γραφείο, τον απογευματινό καφέ και όσους αποφεύγουν τα γλυκά λόγω διατροφής!
Συστατικά
- ¾ του φλιτζανιού αλεύρι
- ¼ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης ή κάποιο της προτίμησης μας
- 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- Μια πρέζα αλάτι
- ¼ του φλιτζανιού αποξηραμένη φράουλα ψιλοκομμένη ή cranbeeries ή σταφίδες
- ¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
- 1 πολύ ώριμη μπανάνα, λιωμένη
- 1 βανίλια
- 1 αυγό , χτυπημένο
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δυο είδη αλευριού με την ζάχαρη, το baking powder, την κανέλα, το αλάτι, την καρυδόψιχα και την φράουλα.
Βήμα 2
Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα μεταφέρουμε όλα στο μεγάλο. Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας, να ενωθούν καλά τα υλικά και σχηματίζουμε ένα μακρόστενο μπαστούνι.
Βήμα 3
Το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-27 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε το μπαστούνι σε φετάκια όσο ένα δάχτυλο, περίπου. Τα ακουμπάμε στο ίδιο ταψί με τη μια κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά στους 140C. Σερβίρονται κρύα και αποθηκεύονται σε αεροστεγή συσκευασία πολλές μέρες!