Mυρωδάτο αρνί κατσαρόλας με λάχανο
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό αρνί από πλευρά της αρεσκείας σας
1μικρό λάχανο ψιλ/νο
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1πράσο κομμένο σε ροδέλες
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Χυμό 2 λεμονιών
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κλωνάρια θυμάρι τα φυλλαράκια
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα με λίγο νεράκι σε κατσαρόλα να αχνιστούν. Βάζουμε πάνω το αρνί και συνεχίζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό να καλύψει τα λαχανικά ελαφρά και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα ανακινώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να κάτσει. Το σερβίρουμε ζεστό με τα λαχανικά που ψήθηκε.