Loader

Mac n’ cheese με σπανάκι φέτα και μπεσαμέλ

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

3φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο στο multi

3κ.σ.βούτυρο

Αλατοπίπερο

1/4φλ.αλεύρι

200γρ.κοντό μακαρονάκι,εγώ έβαλα ριγκατόνι

2φλ.γάλα

1φλ.γραβιέρα τριμμένη

3/4κ.γλ.κανέλα

3/4κ.γλ.μοσχοκάρυδο

Λάδι

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

2φλ.σπανάκι χοντροκομμένο

1/3φλ.άνιθος ψιλ/νος

1φλ.φέτα θρυμματισμένη

Λίγη φρυγανιά τριμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με 2κ.σ.βούτυρο λιωμένο. Το υπόλοιπο βούτυρο το βάζουμε σε ένα κτσαρολάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια όχι πολύ πηχτή μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά μαζί με το κεφαλοτύρι. Εντωμεταξύ βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια με το σπανάκι και τον άνιθο. Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά , τα αλατοπιπερώνουμε, τα ανακατεύουμε και τα μεταφέρουμε κι αυτά μαζί με τα ζυμαρικά και την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και το μεταφέρουμε σε πυρέξ φούρνου που έχουμε λαδώσει ελαφρά και το έχουμε πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά. Διασκορπίζουμε από πάνω τη φέτα και το ψωμί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Το σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *