Mexican pasta
2013-07-31- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κ.σ.λάδι
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2πιπεριές κέρατο ψιλ/νες
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/3κ.γλ.τσίλι σκόνη
1/2κιλό κιμάς χοιρινός ή ανάμικτος
2κ.σ.φρέσκια ρίγανη
1κ.γλ.θυμάρι
1 ½ φλ.ανάμικτα λαχανικά κατ/να
2φλ.χυμός ντομάτας
1κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
300ml ζωμός λαχανικών ή κρέατος
200γρ.κοφτό μακαρονάκι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.γκούντα τριμμένο
1/2φλ.cheddar τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή σκεύος που μπαίνει και στο φούρνοκαι ρίχνουμε τα κρεμμύδι για 3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές, τη σκόνη τσίλι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύοντας πιέζουμε τον κιμά να διαλυθεί καλά και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι και ρίχνουμε τα ανάμικτα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας ,τα ντοματάκια και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 20-25 λεπτά όλα μαζί, μέχρι να μαγειρευτεί ο χυμός και να δέσεις με τα ζυμαρικά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε ελαφρά να μην κολλήσουν και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό ή ζωμό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Επίσης μπορούμε να ακουμπήσουμε πάλι το σκεύος και να αφήσουμε να λιώσουν 10 λεπτά τυριά πριν σερβίρουμε.