Mexicanogreekamole και χρωματιστές γεμιστές πιπεριές
2013-09-03- Κουζίνα: Ελληνική, Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
03/09/13
Ωραίες οι βόλτες το Σεπτέμβρη. Έχει μια γλύκα ακόμα ο καιρός, που δεν ξέρεις αν θέλει να μας κάνει να φορέσουμε ζακετούλα ή σορτσάκια!
Σήμερα το πρόγραμμα είχε βόλτα με την αδελφή μου σε μεγάλο πολυκατάστημα. Ήταν πολύ ωραία γιατί κάναμε γρήγορο come back των καλοκαιρινών διακοπών μας και συζητήσαμε για διάφορα θέματα.
Η αλήθεια είναι , πως η συναναστροφή με νεότερα άτομα, άτομα στην εφηβεία , όπως τα αδέλφια μου και οι συμμαθητές τους, με φέρνει πίσω στις δικές μου αντίστοιχες ηλικίες και βλέποντας τις διαφορές και τις ομοιότητες, συνειδητοποιώ ότι το χάσμα των γενεών, τελικά υπάρχει.
Λίγο ή πολύ ανάλογα τις διαφορές, τελικά αυτό το χάσμα είναι εκεί και βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας το φανερώσει. Μια κουβέντα, μια κίνηση, μια ατάκα, όλα συντελούν ώστε να καταλάβουμε γιατί οι γονείς μας , μας βλέπουν πάντα παιδιά!
Συστατικά
Για τα γεμιστά:
4 χρωματιστές πιπεριές , καθαρισμένες από τα σπόρια και το καπάκι
1 φλιτζάνι, ψημένο κοτόπουλο, που έμεινε, ψιλοκομμένο
2/3 του φλιτζανιού καλαμπόκι, από κονσέρβα
2/3 του φλιτζανιού κόκκινα φασόλια , από κονσέρβα
8 ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή 4, ανάλογα το μέγεθος
2 -3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
Πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, προαιρετικά (εγώ έχω φάει κόλλημα με την αψάδα που σου δίνουν στο στόμα, εσείς κανονίζετε την ποσότητα ή δεν τις βάζετε καθόλου)
Χυμός ½ lime
1/3 της κουταλιάς του γλυκού, κόλιανδρος σκόνη, αν έχουμε φρέσκο τον αντικαθιστούμε με τον μαϊντανό και βάζουμε μόνο αυτόν
2 φλιτζάνια ,ρύζι που έμεινε (προαιρετικά)
4 λεπτές φέτες μοτσαρέλα, σε νερό για το ψήσιμο ή 4 κουταλιές του γλυκού ,τυρί κρέμα, κανονικό ή light για το σερβίρισμα
Φρυγανιά τρίμμα για το ψήσιμο
1 κουταλιά της σούπας, ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο
Για τη salsa:
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κυβάκκια
Χυμός ½ λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας, γιαούρτι στραγγιστό
Πιπεριά τσίλι ,ψιλοκομμένη, προαιρετικά
Αλατοπίπερο
80gr. Μανούρι ή ανθότυρο ή φέτα
6-7 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πράσινη σαλάτα και nachos για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα γεμιστά: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το τσίλι. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Αν δεν βάλουμε καθόλου καυτερό ρίχνουμε πρώτα το φρέσκο κρεμμύδι για ½ λεπτό και κατόπιν το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, τα φασόλια, τον μαϊντανό και την σκόνη κόλιαντρου ή μόνο φρέσκο κόλιανδρο, το χυμό του lime και αλατοπίπερο κατά βούληση.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τώρα μπορούμε να ρίξουμε και το ρύζι, αν το χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει λίγο.
Βήμα 3
Γεμίζουμε με αυτό τις πιπεριές και τις ακουμπάμε σε ταψάκι. Ρίχνουμε 1 ½ εκατοστό νερό στο ταψί και ακουμπάμε στην κορυφή κάθε πιπεριάς από μια φέτα μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-30 λεπτά.
Βήμα 4
Αν χρησιμοποιήσουμε το τυρί κρέμα, μόλις σερβίρουμε στα πιάτα, ακουμπάμε από 1 κουταλιά σε κάθε γεμιστό για να λιώσει με τη θερμοκρασία τους. Σερβίρουμε αμέσως.
Βήμα 5
Για τη salsa: Λιώνουμε το μανούρι ή όποιο τυρί χρησιμοποιήσουμε, με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι.
Βήμα 6
Ανακατεύουμε προσεχτικά να μην διαλυθούν τα υλικά και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ραντίζοντας από πάνω με το μισό λάδι.
Βήμα 7
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ δίπλα σε nachos ή πράσινα, φρέσκα γενικότερα λαχανικά και σερβίρουμε ραντίζοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσαρμογή συνταγής :
http://www.pipandebby.com/pip-ebby/2013/4/9/mexican-stuffed-peppers.html
http://domesticfits.com/2013/04/22/greekamole-greek-guacamole/