Μήλα πρωινού γεμιστά με βρώμη
2016-11-13- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
11/11/16
Μήλα πρωινού γεμιστά με βρώμη και θα έχετε την πιο υγιεινή μηλόπιτα πρωινό που έχετε δοκιμάσει ως τώρα. Αν είναι σαββατοκύριακο μπορείτε να ετοιμάσετε τα μήλα από το βράδυ και το πρωί να τα βάλετε να ψήνονται όσο θα χουζουρεύετε. Αν τα κάνετε για τις βραδινές υπογλυκαιμίες, μπορείτε να συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό.
Συστατικά
- 4 μήλα
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζάνι γάλα (ακόμα και σόγιας, αμυγδάλου ή ότι προτιμάτε)
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες ή ξανθές
- Μέλι, παγωτό, γιαούρτι, σιρόπι της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τη βρώμη με το γάλα και τη κανέλα και τα αφήνουμε στην άκρη μια ώρα ή όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Αφαιρούμε προσεχτικά τα καπάκια από τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο ή με μαχαίρι αφαιρούμε από το εσωτερικό του, ώστε να γίνει χώρος για το μείγμα βρώμης. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε το μείγμα βρώμης με τα καρύδια και τις σταφίδες και γεμίζουμε με το νέο μείγμα τα μήλα. Τα ακουμπάμε σε πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο και προσθέτουμε λίγο νεράκι στον πάτο.
Βήμα 4
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Σερβίρουμε αμέσως με παγωτό, γιαούρτι, μέλι ή όπως προτιμάμε.