Mississipi cake με γλάσο
2013-08-24- Κουζίνα: Αμερικάνικη
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.αλεύρι
2 ½ φλ.ζάχαρη
1κ.γλ.σόδα φαγητού
1πρέζα αλάτι
1φλ.βούτυρο
1 ½ φλ.γάλα
3/4φλ.κακάο
2αυγά
2βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
200ml κρέμα γάλακτος
1φλ.γλυκόζη
200γρ.κουβερτούρα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κακάο, το γάλα και το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αναμειχθούν τα υλικά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα αλευριού , ανακατεύοντας. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Το μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο μακρόστενο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη. Μόλις αρχίζουν να ζεσταίνονται προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το στρώνουμε πάνω στο χλιαρό κέικ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.