Loader

Μοσχάρι κατσαρόλας με δενδρολίβανο και λαχανικά

2016-03-26
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/3/16

Μοσχάρι κατσαρόλας με δενδρολίβανο και λαχανικά. Ένα περίπου Ιταλικό πιάτο που θα συνοδεύσει τα ζυμαρικά σας με τον καλύτερο τρόπο.

beefit (2) beefit (6)

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια
  • 4-5 στελέχη σέλερι κομμένα σε κομμάτια
  • 1-2 πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες ή ολόκληρες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • 3 φλιτζάνια νερό ή ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Ξαφρίζετε το κρέας σε μπόλικο νερό και το σουρώνουμε.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε άλλο ½ λεπτό.

Βήμα 3

Ακουμπάμε τα κομμάτια του κρέατος και αφού πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ αραιωμένο στον ζωμό.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δενδρολίβανο . Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *