Μοσχάρι κατσαρόλας με δενδρολίβανο και λαχανικά
2016-03-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/3/16
Μοσχάρι κατσαρόλας με δενδρολίβανο και λαχανικά. Ένα περίπου Ιταλικό πιάτο που θα συνοδεύσει τα ζυμαρικά σας με τον καλύτερο τρόπο.
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια
- 4-5 στελέχη σέλερι κομμένα σε κομμάτια
- 1-2 πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες ή ολόκληρες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
- 3 φλιτζάνια νερό ή ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξαφρίζετε το κρέας σε μπόλικο νερό και το σουρώνουμε.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε άλλο ½ λεπτό.
Βήμα 3
Ακουμπάμε τα κομμάτια του κρέατος και αφού πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ αραιωμένο στον ζωμό.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δενδρολίβανο . Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 5
Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.