Μπακαλιάρος στο φούρνο με κρούστα από chips
2016-03-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
21/3/16
Μπακαλιάρος στο φούρνο με κρούστα από chips για 2 σε 1, fish & chips!
Συστατικά
- 800gr. Μπακαλιάρος κομμένος σε κομμάτια
- 1 και ½ φλιτζάνι πατατάκια θρυμματισμένα
- 2/3 του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/3 του φλιτζανιού ξινόγαλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα πατατάκια με τη φρυγανιά, το καγιέν και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο ξινόγαλα και έπειτα το ακουμπάμε πάνω στο μείγμα chips.
Βήμα 3
Τα αναποδογυρίζουμε να κολλήσει το μείγμα από όλες τις πλευρές και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.