Muffins με μπανάνα και σοκολάτα καραμέλα
2016-04-14- Ποσότητα: 12 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 26λ
- Έτοιμο σε: 36λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
15/4/16
Muffins με μπανάνα και σοκολάτα καραμέλα για να γλυκαθούμε λιγάκι. Ακριβώς όσο χρειάζεται για ένα υγιεινό και σπιτικό πρόγευμα, σνακ ή επιδόρπιο. Χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ολικής για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα αλλά αν δεν έχετε ή δεν σας αρέσει, χρησιμοποιήστε μόνο λευκό αλεύρι.
Συστατικά
- 3 ώριμες μπανάνες
- ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 2 αυγά
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού γάλα
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης ή για όλες τις χρήσεις
- ¾ του φλιτζανιού σοκολάτα με καραμέλα κομμένες σε κομμάτια ή ότι σοκολάτα θέλουμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε τις μπανάνες σε μεγάλο μπολ με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το γάλα και την βανίλια.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τα 2 είδη αλευριού και το baking powder. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε την κομματιασμένη σοκολάτα.
Βήμα 3
Τέλος ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε 12 θήκες για muffins, όχι μέχρι πάνω για να μην ξεχειλίσουν με το ψήσιμο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 22-26 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν , ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.