Muffuletta με ψητά μανιτάρια
2013-12-15- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ιταλική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
15/12/13
Κλασικό ιταλικό σάντουιτς είναι η muffuletta, για να αρχίσουμε από τα βασικά. Συνήθως εκτός από την κλασική ελιοσαλάτα και τα ιταλικά τυριά έχει και αντίστοιχα, ποικιλία σε ιταλικά σαλάμια. Η δική μας εκδοχή είναι πιο vegetarian και πιο light.Muffuletta με ψητά μανιτάρια!
Τώρα που είναι η εποχή που μαζεύουν ελιές εγώ ακόμα αξιοποιώ αυτές της περσινής σοδειάς , από το κτήμα του μπαμπά μου. Και η ποικιλία συνταγών δεν έχει τελειωμό!
Αυτό το απλό υλικό της Μεσογείου, η φτωχή μας ελίτσα, μπορεί και κάνει θαύματα στο τραπέζι μας και είμαστε ακόμα πιο ευτυχισμένοι για το ότι ζούμε στο ομορφότερο σημείο της.
Συστατικά
2 τζιαπατάκια ή σαντουιτσάκια ή 2 χοντρές φέτες ψωμί
3 κουταλιές της σούπας «Ιταλική ελιοσαλάτα»
2 μεγάλα μανιτάρια Portobello ή άλλα ασπρομανίταρα
Ελαιόλαδο
2 φέτες τυρί προβολόνε ή άλλο της αρεσκείας μας, προαιρετικά (εγώ έβαλα milner)
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε το ψωμάκι στα 2 και αλείφουμε την κάτω πλευρά με την ελιοσαλάτα. Εντωμεταξύ ψήνουμε στο γκριλ ή αντικολλητικό τηγάνι ή ψηστιέρα τα μανιτάρια και τα ακουμπάμε πάνω στην ελιοσαλάτα.
Βήμα 2
Ακουμπάμε από μια φέτα τυρί σε κάθε μανιτάρι και κλείνουμε το σαντουϊτσάκι με το υπόλοιπο ψωμί. Σερβίρουμε αμέσως ή το τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο για την επόμενη.
Προσαρμογή συνταγής :
http://ohmyveggies.com/recipe-grilled-portabella-muffuletta-sandwich/