Noodles αγγουριού με πικάντικη πεπονοσαλάτα
2014-08-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
28/8/14
Noodles αγγουριού με πικάντικη πεπονοσαλάτα. Γλύκα σε κάθε πιρουνιά, με πικάντικη αίσθηση στο τελείωμα και δροσιά ανεπανάληπτη. Αλμυρό και γλυκό, σημειώσατε Χ!
Συστατικά
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1 ½ φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
- ¼ του φλιτζανιού blueberries
- 5 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 ½ κουταλιά της σούπας πιπεριές jalapenos από βάζο ή τουρσί, κομμένες σε φέτες
- Χυμό από ένα lime
- Αλατοπίπερο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
- 1/4 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
- Λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πεπόνι, τα ραπανάκια, τον μαϊντανό και τα blueberries. Πασπαλίζουμε με το κύμινο, λίγο αλατοπίπερο και προσθέτουμε το σκόρδο, αν το χρησιμοποιήσουμε. Ραντίζουμε με το χυμό lime και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την πεπονοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε, όχι παραπάνω από 2-3 ώρες.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ κόβουμε το αγγούρι με το ειδικό μηχάνημα, σαν noodles ή ζουλιέν ή κυβάκια ή στικάκια ή όπως προτιμάμε και το βάζουμε σε πιατέλα.
Βήμα 3
Ακουμπάμε από πάνω την πεπονοσαλάτα και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο λάδι, για να σερβίρουμε.