Noodles κολοκυθιού με ψητή σάλτσα ντοματοπιπεριάς
2014-06-06- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
19/6/14
Μπορείτε να φανταστείτε μια μακαρονάδα που θα γίνεται από κολοκυθάκια; Γίνεται; Κι όμως γίνεται. Υπάρχουν κάποια εργαλεία στην αγορά, οικονομικά, σαν αυτά που καθαρίζουμε τις πατάτες (οι γνωστοί αποφλοιωτές ) , με τα οποία μπορούμε πανεύκολα να κόψουμε διάφορα λαχανικά όπως τα ζυμαρικά τύπου noodles αλλά και γενικά σαν μακρόστενο και λεπτό ζυμαρικό. Έτσι δημιουργήσαμε και εμείς για σήμερα noodles κολοκυθιού με ψητή σάλτσα ντοματοπιπεριάς. Πιάτο ονειρικό και εντελώς ελαφρύ για το καλοκαιράκι.
Συστατικά
Για τα noodles (για 2 άτομα):
2 μεγάλα κολοκυθάκια
Χυμός 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα(1/2 φλιτζάνι):
2-3 πιπεριές, διάφορα χρώματα
12 ντοματίνια
40gr. φουντούκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή
Μπούκοβο ή τσίλι, ανάλογα τα γούστα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για το σερβίρισμα:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Χυμός λεμονιού , ανάλογα τα γούστα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα noodles: Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτά μακρόστενα κορδόνια(noodles), με το ειδικό εργαλείο ή σε ξύλο κοπής. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Τα πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, σε ένα μπολ και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Για τη σάλτσα: Ψήνουμε τις πιπεριές, καθαρισμένες από τα σπόρια, τις ντομάτες και το σκόρδο σε αλουμινόχαρτο με λίγο λάδι , πάνω σε σχάρα, στα κάρβουνα ή σε αντικολλητικό ταψί, στο γκριλ του φούρνου για 10-12 λεπτά.
Βήμα 4
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο 3-4 ημέρες και να την χρησιμοποιήσουμε επίσης σε σάντουιτς ή σαν ντιπ. (Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα, ελιές, πράσινες ή μαύρες χωρίς κουκούτσι ή ακόμα και φέτα.)
Βήμα 5
Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα noodles κολοκυθιού σε πιάτα και από πάνω τη σάλτσα ντοματοπιπεριά. Διασκορπίζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ρόδι. Ραντίζουμε με το λάδι και χυμό λεμονιού, ανάλογα τα γούστα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με εξτρά αλατοπίπερο και σερβίρουμε το πιάτο κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.