Noodles με σπαράγγια και αυγό
2015-07-08- Κουζίνα: Ελληνική, Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
15/7/15
Noodles με σπαράγγια και αυγό σε μια εύκολη και ανάλαφρη συνταγή, ότι πρέπει για το καλοκαίρι.
Συστατικά
- 280gr. noodles της αρεσκείας μας
- 2-3 αυγά, ανάλογα τα άτομα
- ½ κιλό σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε 3-4 κομμάτια
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
- ¼ του φλιτζανιού teriyaki sauce
- 2 κουταλιές της σούπας ρυζόξιδο
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και λίγο ακόμα για το σοτάρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- αλατοπίπερο
- Σουσάμι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρά με κρύο νερό.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι, λίγο λάδι και σοτάρουμε λίγο τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ginger με το ρυζόξιδο, το μέλι , το σησαμέλαιο και την teriyaki και την ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε τα noodles στα υπόλοιπα υλικά μαζί με μπόλικο σουσάμι και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα, ακουμπώντας στο κέντρο κάθε μερίδας από ένα αυγό μάτι . διασκορπίζουμε τα chives και λίγο επιπλέον σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε με μια καυτερή σάλτσα της αρεσκείας μας, τύπου sriracha ή πικάντικη κέτσαπ.