Loader

Panforte

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

100γρ.φουντούκια
120γρ.αμύγδαλα
120γρ.φρουί γλασέ ψιλ/να
100γρ.ανανάς από κονσέρβα ψιλ/νος
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1κ.γλ.κανέλλα
1/4κ.γλ.κόλιανδρος κοπανισμένος
1/4κ.γλ.μοσχοκάρυδο σκόνη
Λίγο φρεσκοτριμμένο  μαύρο πιπέρι
150γρ.ζάχαρη
4κ.σ.μέλι
50γρ.βούτυρο και λίγο ακόμα για το ταψί.
70γρ.αλεύρι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 23 εκατοστών. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την βουτυρώνουμε και αυτή. Βάζουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα φουρνίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τους ξηρούς καρπούς, το φρουί γλασέ , τον ανανά, τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και βάζουμε το μέιγμα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει το αδειάζουμε αμέσως στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *