Panzerotti ή τηγανητές πίτσες
2013-06-17- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1φλ.νερό χλιαρό
1 ½ κ.σ.βούτυρο
2κ.γλ.ζάχαρη
1πρέζα αλάτι
3φλ.αλεύρι
1 ½ κ.γλ.μαγιά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Σάλτσα για πίτσα ή κέτσαπ
Ότι άλλα υλικά θέλετε ή έχετε στο ψυγείο και θα βάζατε σε μια πίτσα. Εγώ έβαλα
250γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
2φλ.ζαμπόν τριμμένο
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
Λίγο αλατοπίπερο
1κ.γλ.βασιλικός ξερός
1/2φλ.γκούντα τριμμένο
10ντοματίνια κομμένα στη μέση
Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την κάνουμε μπάλα και την σκεπάζουμε μέσα σε καθαρό μπολ με μια πετσέτα για 1 ώρα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ζαμπόν, το ανθότυρο, το γκούντα, τον βασιλικό, την πιπεριά, τα ντοματίνια και λίγο αλατοπίπερο. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια. Μοιράζουμε την ζύμη σε 3-4 κομμάτια και ανοίγουμε φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη, ούτε πολύ παχύ ούτε πολύ λεπτό. Με ένα μπολ ή ποτήρι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια και τα αλείφουμε με τη σάλτσα ή την κέτσαπ. Βάζουμε στο κέντρο μια γενναιόδωρη κουταλιά από τη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Με τα δάχτυλα πιέζουμε καλά τις άκρες να μη βγει η γέμιση. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά. Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές σε καυτό λάδι και τα κατεβάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά. Tips: *Τα panzerotti προέρχονται από την κεντρική και νότια Ιταλία. Είναι σαν μικρά καλτσόνε ή κλειστές πίτσες αλλά γίνονται με μια πιο μαλακιά ζύμη. Στις πιο συχνές εκδοχές έχει ντομάτα και μοτσαρέλα αλά και σπανάκι, μανιτάρια, καλαμπόκι ή ζαμπόν.