Pasta με τόνο και tapenade με διάφορες ελιές
2013-11-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 12λ
- Έτοιμο σε: 22λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/11/13
Καλό μήνα σε όλους σας! Για τα καλά μέσα στο χειμώνα λοιπόν ή μήπως όχι; Για την ώρα καλά τα πάει ο καιρός πάντως και όλα προμηνύουν ένα τέλειο Σαββατοκύριακο!
Και αν νομίσατε ότι το ρεπερτόριο άλλαξε, λάθος κάνατε φίλοι μου. Η βάση ελιάς παραμένει. Ένα ελαφρύ πιάτο με ζυμαρικά, τόνο και tapenade από διάφορες ελιές! Συμπληρώστε λίγη ξερή τριμμένη μυζήθρα, αν θέλετε, και απογειώστε τον ουρανίσκο σας σε άλλα μέρη! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους από την ομάδα του cookmania και εμένα προσωπικά!
Συστατικά
80gr. Φαρφάλες ολικής άλεσης ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
2 κουταλιές της σούπας τόνος κονσέρβας στραγγισμένος
1 φλιτζάνι σπανάκι, χοντροκομμένο
1 κουταλιά της σούπας tapenade από διάφορες ελιές
Λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το tapenade με τον τόνο.
Βήμα 2
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά , κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα με το μείγμα tapenade τόνου και το σπανάκι.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπίπερο δεν αναφέρω πουθενά, παρόλο που είμαι μέγα λάτρης , γιατί είναι ήδη αρκετά αλμυρό το tapenade.