Pasta Alfredo & λαχταριστό σκορδόψωμο
2013-08-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
200γρ.ζυμαρικά Νο 5
3κ.σ.βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος
1φλ.παρμεζάνα
2κ.σ.μαιντανός
1/2φλ.μανιτάρια ολόκληρα προαιρετικά
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ
2σκελ.σκόρδο
Λάδι
Αλατοπίπερο
3κ.σ.μαιντανός
2κ.σ.βασιλικός
Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
1φλ.γκούντα τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό να λιώσει και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια αν τα χρησιμοποιήσουμε. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον μαιντανό. Αλατίζουμε και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι-του πάει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας μέσα στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστά. ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ Βάζουμε στο multi τον μαιντανό, τον βασιλικό, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το λάδι. Τα πολτοποιούμε και αλείφουμε με αυτό το μείγμα τις φέτες του ψωμιού. Τις τοποθετούμε σε ταψί και πασπαλίζουμε με το τυράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυράκι μας.