Pasta eat-aliana
2013-08-03- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250gr.ζυμαρικά Νο6
200ml κρέμα γάλακτος
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
1κ.σ.βασιλικός ξερός
1φλ.κοτόπουλο βρασμένο και ψιλ/νο
1σκελ.σκόρδο κομμένη στη μέση
1/2φλ.κρασί λευκό (ή νερό)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.