Loader

Πατάτες στο τηγάνι με συκομαΐδα

2016-03-01
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

2/3/16

Πατάτες στο τηγάνι με συκομαΐδα για τις μέρες που δεν θέλουμε άλλο κρέας στην διατροφή μας ή απλά επιθυμούμε ένα διαφορετικό συνοδευτικό για αυτό. Και στις δυο περιπτώσεις το πιάτο είναι έντονο σε γεύση οπότε επιλέξτε μια απλή σαλάτα ή ένα κρεατικό στα κάρβουνα, όπου δεν θα το επισκιάσουν.

potfig (2) potfig (7)

Συστατικά

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 50gr. Συκομαΐδα κομμένη σε κομμάτια ή ξερά σύκα μουλιασμένα σε νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
  • Αλατοπίπερο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 15 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν .

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια μαζί με τη φλούδα αν θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το δενδρολίβανο και τη σ υκομαΐδα και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με το balsamico και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *