Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με σπαράγγια
2016-05-25- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
30/5/16
Μια πολύ υγιεινή και νόστιμη ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με σπαράγγια σας προτείνουμε σήμερα. Ετοιμάζεται πολύ εύκολα και μπορούμε να συμπληρώσουμε όποιο άλλο εποχιακό γλυκό μας αρέσει.
Συστατικά
3 μέτριες πατάτες
½ κιλό σπαράγγια
10 ραπανάκια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 φρέσκα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι διάφορα λαχανικά τουρσί
Για το dressing:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού βασιλικός
¼ της κουταλιάς του γλυκού θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει και ακουμπάμε από πάνω ένα μεταλλικό σουρωτήρι ή ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό. Ακουμπάμε τα σπαράγγια και τα μαγειρεύουμε για15-16 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις βράσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, τα ραπανάκια, τα λαχανικά τουρσί, τα φρέσκα κρεμμύδια ,τον μαϊντανό και το μισό dressing.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα ή μπολ. Ακουμπάμε από πάνω τα σπαράγγια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing για να σερβίρουμε.