Loader

Pesto ρόκας με blue cheese και καρύδια

2014-05-15
  • Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

31/5/14

Pesto ρόκας με blue cheese και καρύδια. Ένα άκρως ανατρεπτικό pesto, πέρα από κάθε τι συνηθισμένο αφού εκτός από τα αγαπημένα μας ζυμαρικά μπορούμε να το σερβίρουμε θαυμάσια σαν ντιπ ή πάνω σε ένα καλοψημένο κομμάτι κρέας. Κρατήστε τη συνταγή ευλαβικά γιατί θα συνοδεύσει όλα τα επόμενα bbq – τραπέζια σας.

bluecheesepesto (1) bluecheesepesto (5)

 

Συστατικά

  • 1 ματσάκι ρόκα ,χοντροκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς τη φύτρα)
  • ¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού blue cheese, θρυμματισμένο
  • Αλατοπίπερο (κατά βούληση γιατί το τυρί μας είναι από μόνο του αρκετά αλμυρό και πικάντικο)
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi , εκτός από το λάδι και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά στο τέλος, μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ομοιόμορφο αλλά όχι τελείως νερουλό.

Βήμα 2

Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 μέρες το πολύ γιατί το κρεμμύδι θα αρχίσει να βγάζει υγρά και θα αλλοιώσει τη γεύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *