Pesto βαλεριάνας και μαϊντανού με κάσιους
2015-07-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
28/7/15
Pesto βαλεριάνας και μαϊντανού με κάσιους για ένα ελαφρύ και καλοκαιρινό αποτέλεσμα σε κάθε του χρήση.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι φύλλα βαλεριάνας
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κάσιους
- ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
- Μια πρέζα τσίλι
- Αλατοπίπερο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi κρατώντας για το τέλος το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε καλά να πολτοποιηθούν και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι.
Βήμα 2
Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε όσο αλατοπίπερο θέλουμε και μεταφέρουμε σε αεροστεγές σκεύος με καπάκι. Το φυλάμε στο ψυγείο 5-6 ημέρες μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.