Pesto βασιλικού με ηλιόσπορο και μέλι
2015-01-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 1/2 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
5/1/15
Pesto βασιλικού με ηλιόσπορο και μέλι. Ένα κατά τα λοιπά κλασικό πέστο βασιλικού, ολίγον τι πειραγμένο, για να κάνουμε τη διαφορά και αυτή τη χρονιά.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια βασιλικός
- Το χυμό από 1 πορτοκάλι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- ½ φλιτζάνι ψίχα ηλιόσπορου
- 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο αντίστοιχο τυρί της προτίμησης μας
- Αλατοπίπερο
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα πρώτα έξι υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο κατά βούληση και χτυπάμε ξανά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα που εξαρτάται από πόσο λάδι θα προσθέσουμε, ανάλογα πόσο ρευστό ή πηχτό το θέλουμε. Το φυλάμε στο ψυγείο 5-6 ημέρες και το σερβίρουμε όπως προτιμάμε.