Pesto κίτρινου κολοκυθιού
2014-09-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 2 φλιτζάνια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
11/9/14
Pesto κίτρινου κολοκυθιού για ανεπανάληπτες γευστικές διαδρομές που σας προσφέρουμε καθημερινά στο ZannetCooks. Αφού μόλις φέτος ανακάλυψα την πολυχρωμία των λαχανικών και στην ελληνική αγορά. Συνηθισμένη στα κλασικά κολοκυθάκια του κήπου της γιαγιάς, αυτά του ανοιχτού πράσινου χρώματος, ένα κίτρινο κολοκύθι δεν θα μπορούσε να μην είναι δελεαστικό για τα μαγειρικά μου ένστικτα. Ένα από αυτά ήταν το συγκεκριμένο pesto. Δοκιμάστε το ή απλά πειραματιστείτε σε διάφορες παραδοσιακές συνταγές με κολοκύθι, αλλάζοντας απλά το χρώμα.
Συστατικά
- 3 κίτρινα κολοκύθια
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1/3 του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ψίχα πασατέμπο ή ηλιόσπορου
- 2 κουταλιές της σούπας πιπεριές jalapenos ψιλοκομμένες ή άλλες καυτερές
- 2 σκελίδες σκόρδου
- ½ φλιτζάνι φύλλα μέντας
- Χυμό από 1-2 lime
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Χτυπάμε στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα. Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες. Το σερβίρουμε σαν κλασικό pesto, σαν ντιπ με αλμυρά σνακς ή άλειμμα για σάντουιτς.