Loader

Pesto μαϊντανού με φουντούκια

2013-12-13
  • Ποσότητα: 1/2 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

13/12/13

Για να ξεφύγουμε λιγάκι από το κλασικό pesto βασιλικού και γιατί τελευταία μου έχουν ταιριάξει ιδιαίτερα στη διατροφή όλα αυτά τα αλείμματα, hummus, pesto και τα σχετικά, σας παρουσιάζω ένα pesto μαϊντανού με φουντούκια για τα ζυμαρικά αλλά και τα καναπεδάκια των μπουφέδων ή τραπεζιών αυτές τις μέρες. Φυσικά όσο και αν μείνει το διατηρούμε στο ψυγείο με λίγο εξτρά ελαιόλαδο για να διαρκέσει περισσότερο και το απολαμβάνουμε μόνοι μας μετά τις γιορτές. Επίσης μπορούμε να το βάλουμε σε όμορφα αποστειρωμένα βαζάκια και να το χαρίσουμε σε φίλους που θα επισκεφτούμε τις προσεχείς μέρες. Πρωτότυπο και νόστιμο, αυτό που λένε, να πιάσει τόπο!

Συστατικά  

1 φλιτζάνι μαϊντανός κομμένος

½ φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα χοντροτριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμός ½ λεμονιού

Μια πρέζα μπούκοβο ή τσίλι σκόνη (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.

Βήμα 2

Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο, το λάδι και το λεμόνι και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://cali-zona.com/2013/05/20/italian-parsley-and-toasted-hazelnut-pesto/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *