Pesto μελιτζάνας με καπνιστό provolone
2014-05-13- Κουζίνα: Ελληνική, Ιταλική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/5/14
Pesto μελιτζάνας με καπνιστό provolone για σήμερα φίλοι μου και έχω αρχίσει να διερωτώμαι , αν στην προηγούμενη ζωή μου, ήμουν vera Italiana ή απλά, μια Ιταλίδα απ΄την Γλυφάδα! Pesto, provolove, μελιτζάνα και τα ζυμαρικά της επιλογής μας. Ένα πιάτο μοναδικό από το ZannetCooks για εσάς και δεν θα χάσετε.
Συστατικά
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο της μελιτζάνας
- ¼ του φλιτζανιού βασιλικός ψιλοκομμένος
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλατοπίπερο
- 3 -4 αποξηραμένες ντομάτες ή λιαστές, στραγγισμένες
- ¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι
- 120gr. Καπνιστό provolone ή ότι καπνιστό τυρί θέλουμε
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Αραδιάζουμε τη μελιτζάνα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τη ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στο γκριλ στους 200C για 20 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Βάζουμε το μισό λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής στο multi και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε και πάλι.
Βήμα 3
Το φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και το σερβίρουμε σαν ντιπ, άλειμμα, με ζυμαρικά ή βραστά λαχανικά.