Pesto μπολ με μοσχάρι και πεπονάκι
2014-11-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
7/11/14
Pesto μπολ με μοσχάρι και πεπονάκι. Ένα μπολ, γεμάτο pesto,θρεπτικά συστατικά και λίγα λιπαρά. Τι καλύτερο για ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο!
Συστατικά
- 250gr. Μοσχάρι φιλέτο ή κομμένο σε κομμάτια (λεπτό)
- 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
- 1/3 του φλιτζανιού ότι pesto ή dressing προτιμάμε
- 1 φλιτζάνι πεπονάκι ή κριθαράκι, βρασμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 αβοκάντο
- χυμός λεμονιού
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Το ψήνουμε 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή όσο προτιμάμε και το αφήνουμε σε θερμό περιβάλλον.
Βήμα 2
Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
Βήμα 3
Βάζουμε σε μπολ ή πιατέλα τη ρόκα και ακουμπάμε με τη σειρά, κυκλικά, το κρέας, το αβοκάντο και το ζυμαρικό που θα χρησιμοποιήσουμε. Ακουμπάμε το pesto στο κέντρο και διασκορπίζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με λάδι και χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο για να σερβίρουμε.