Pesto ντοματοπιπεριάς με jalapenos και lime
2014-09-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
9/9/14
Pesto ντοματοπιπεριάς με jalapenos και lime. Ένα πικάντικο κατακόκκινο pesto που με τη λεία και μαλακή υφή του – ταιριάζει εκτός από τα ζυμαρικά μας-ιδανικά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι ή σαν άλειμμα σάντουιτς .
Συστατικά
- 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
- 3 πιπεριές κόκκινες
- ½ φλιτζάνι πιπεριές jalapenos, από βάζο, ψιλοκομμένες
- Αλατοπίπερο
- 2/3 του φλιτζανιού κασέρι, λευκό cheddar ή άλλο μαλακό τυρί της αρεσκείας μας
- 2/3 του φλιτζανιού καρυδόψιχα
- Χυμός 1 lime
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και τα ρίχνουμε στο multi. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 2
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες.