Pesto ρόκας με φιστίκια Αιγίνης
2015-07-05- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
5/7/15
Το έχω φτιάξει αρκετές φορές και όλο αμελούσα να το αναρτήσω.Pesto ρόκας με φιστίκια Αιγίνης. Είναι εύκολο, light και με πολύ απλά υλικά. Το αλείφουμε στην πίτσα αντί για σάλτσα ή πάνω σε μπρουσκέτα. Του προσθέτουμε τυρί , χυμό λεμόνι ή κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας και έχουμε ένα πεντανόστιμο σνακ για κάθε ώρα.
Συστατικά
- 1 ματσάκι ρόκα (περίπου 2 φλιτζάνια κομμένη)
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ¼ του φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
- Αλατοπίπερο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο ή τσίλι σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Βήμα 2
Το χρησιμοποιούμε αμέσως ή το φυλάμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 2-3 ημέρες.