Pesto focaccia
2015-11-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
18/11/15
Pesto focaccia αντικαθιστώντας το ψωμί στο τραπέζι μας με ένα ανάλαφρο αρτοποίημα με την αγαπημένη μας πλέον γεύση.
Συστατικά
- 1 δόση ζύμη για πίτσα
- 2 κουταλιές της σούπας pesto έτοιμο ή σπιτικό
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας τη ζύμη και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Την πιέζουμε με την ανάποδη ενός πιρουνιού ή με το δάχτυλο σε διάφορα σημεία και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το pesto και με ένα πινέλο το αλείφουμε καλά πάνω στη ζύμη.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.