Pesto άγριας ρόκας με κάσιους και καπνιστό αλάτι
2014-01-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
18/1/14
Μια ζωή δεν είναι αρκετή για να γευτούμε τις τόσες καταπληκτικές γεύσεις που μπορεί να μας δώσει η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική, ειδικά τα τελευταία χρόνια, που και στην Ελληνική αγορά υπάρχουν πλέον τα πάντα. Πραγματικά υπάρχουν στιγμές που το πιστεύω ακράδαντα αυτό που σας λέω. Τι να προλάβει να πρωτοδοκιμάσει κανείς πείτε μου!Pesto άγριας ρόκας με κάσιους και καπνιστό αλάτι εν προκειμένω, αλλά και κάθε λογής πέστο, χούμους και dip (που θα είναι και το καινούργιο μου αφιέρωμα), μέσα σε ένα βαζάκι, από τα χεράκια μας, ελεγμένο και φρεσκοτάτο. Ποιος θέλει τα αγοραστά pesto όταν μπορεί να φτιάξει γρήγορα, εύκολα και υγιεινά το καλύτερο στο σπίτι, με τις συμβουλές πάντα του cookmania!
Συστατικά
- 1 ματσάκι άγρια ρόκα
- ¼ του φλιτζανιού κάσιους, ψημένα ή ωμά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μια πρέζα καπνιστό αλάτι ή κοινό
- Μια πρέζα πιπέρι ή ανάλογα τα γούστα
- Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε στο multi τα κάσιους, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 2
Τα χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε πάλι καλά, να γίνουν αλοιφή προσθέτοντας αν χρειάζεται επιπλέον λάδι ή χυμό λεμονιού.
Βήμα 3
Το σερβίρουμε με φρεσκοβρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας μας, σαν άλειμμα ή ντιπ.
Προσαρμογή συνταγής : http://www.healthyeah.co.nz/1/post/2013/12/rocket-and-cashew-pesto.html