Pesto με ψητό σκόρδο
2013-12-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μπολ
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
1/1/14
Pesto με ψητό σκόρδο, ένα ορεκτικό πικάντικο αλλά καθόλου ενοχλητικό στη μυρωδιά εξαιτίας του ψησίματος του σκόρδου στα υγρά του.
Συστατικά
1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κεφάλι σκόρδο
¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι καβουρδισμένο
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βγάζουμε τα πρώτα φύλλα από το κεφάλι του σκόρδου , κόβουμε ελαφρά την κορυφή και το ακουμπάμε με την άκοπη πλευρά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Τυλίγουμε καλά το αλουμινόχαρτο γύρω του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου.
Βήμα 3
Κατόπιν το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το πιέζουμε κατευθείαν μέσα στο μπολ του multi ,με τα δάχτυλα μας, προσεχτικά να βγει όλος ο πολτός. Ρίχνουμε στο multi και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.
Βήμα 4
Το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Διατηρείται με λίγο επιπλέον λάδι στο σκεύος που θα το φυλάξουμε έως και 1 εβδομάδα.
Προσαρμογή συνταγής :