Pesto ρόκας με blue cheese και καρύδια
2014-05-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
31/5/14
Pesto ρόκας με blue cheese και καρύδια. Ένα άκρως ανατρεπτικό pesto, πέρα από κάθε τι συνηθισμένο αφού εκτός από τα αγαπημένα μας ζυμαρικά μπορούμε να το σερβίρουμε θαυμάσια σαν ντιπ ή πάνω σε ένα καλοψημένο κομμάτι κρέας. Κρατήστε τη συνταγή ευλαβικά γιατί θα συνοδεύσει όλα τα επόμενα bbq – τραπέζια σας.
Συστατικά
- 1 ματσάκι ρόκα ,χοντροκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς τη φύτρα)
- ¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ¼ του φλιτζανιού blue cheese, θρυμματισμένο
- Αλατοπίπερο (κατά βούληση γιατί το τυρί μας είναι από μόνο του αρκετά αλμυρό και πικάντικο)
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi , εκτός από το λάδι και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά στο τέλος, μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ομοιόμορφο αλλά όχι τελείως νερουλό.
Βήμα 2
Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 μέρες το πολύ γιατί το κρεμμύδι θα αρχίσει να βγάζει υγρά και θα αλλοιώσει τη γεύση.