Pizza με κιμά πράσο και πλευρώτους
2013-06-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1δόση ζύμης για πίτσα
2μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες
Αλατοπίπερο
Λάδι
250γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200γρ.πλευρώτους κομμένα με τα χέρια
2φλ.γκούντα τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι ή αντικολλητικό και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα πράσα και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε λίγο λάδι στο σκεύος μας και σοτάρουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε διαρκώς να μην ενωθεί. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε πολύ λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοψηθεί 15 λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Διασκορπίζουμε τα πράσα με τα μανιτάρια, έπειτα το τυρί και τέλος τον κιμά και τα ντοματίνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.