Pizza νηστίσιμη με μελιτζάνα και μανιτάρια
2014-04-12- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Ποσότητα: 4 μεγάλα κομμάτια
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
12/4/14
Pizza νηστίσιμη με μελιτζάνα και μανιτάρια ή αλλιώς (αν και μετριόφρων) ένα μεγαλούργημα στο πιάτο μας! Ποίος λέει ότι η πίτσα πρέπει να είναι μονάχα με τυριά και αλλαντικά για να είναι νόστιμη; Η δικιά μας πρόταση είναι ίσως ότι καλύτερο έχω ετοιμάσει σε πίτσα τον τελευταίο καιρό και κατά γενική ομολογία , δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ. Και αν η εικόνα , όπως λένε, είναι όσο 1000 λέξεις ,στην προκειμένη περίπτωση, απλά δεν έχω (άλλα ) λόγια!
Συστατικά
Για τη ζύμη:
200gr. Αλεύρι
½ κουταλιά του γλυκού μαγιά
Αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
100ml νερό
50gr. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί
Σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα της ζύμης
Για την επικάλυψη:
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 φλιτζάνι hummus, έτοιμο ή αγοραστό
4-5 Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο ή spray λαδιού με peperoncino (εναλλακτικά το λάδι ανακατεμένο με λίγο τσίλι σκόνη)
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη ζύμη: Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε το λάδι και λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ και το φυλάμε στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Κατόπιν ακουμπάμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και την πασπαλίζουμε καλά με μπόλικο σιμιγδάλι. Την μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι και με τα χέρια μας την πιέζουμε να απλώσει και να καλύψει το σκεύος.
Βήμα 3
Για την επικάλυψη: Ραντίζουμε με το ½ λάδι ή το λάδι με peperoncino και απλώνουμε ομοιόμορφα το hummus ή ότι χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε κυκλικά πρώτα τις μελιτζάνες και έπειτα τα μανιτάρια.
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 35-40 λεπτά. Τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και την επόμενη μέρα είναι πολύ πολύ καλή.