Pizza Reuben
2015-11-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
3/11/15
Το ίδιο ακριβώς με την light σαλάτα Reuben ισχύει και για την Pizza Reuben που ετοίμασα σήμερα. Ανάλαφρη, διαφορετική και χορταστική χωρίς τύψεις. Αν είστε πάντως λάτρεις το κορν μπιφ, αντικαταστήστε το με το δικό μου light ζαμπόν κοτόπουλου και δεν θα σας παρεξηγήσω!
Συστατικά
1 δόση ζύμη πίτσας
¼ του φλιτζανιού μουστάρδα
1 ½ κουταλιά της σούπας sauce Thousand Islands ή sauce αβοκάντο με μέλι και γιαούρτι (προαιρετικά)
¾ του φλιτζάνιού έμενταλ ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, σε φέτες
80gr. μοτσαρέλα τριμμένη
120gr. ζαμπόν γαλοπούλας ή κοτόπουλου, σε φέτες
1 φλιτζάνι ξινολάχανο
½ φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί ολόκληρα ή ψιλοκομμένα
Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και την αλείφουμε με τη μουστάρδα ή την sauce και διασκορπίζουμε την μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν γαλοπούλας ή κοτόπουλου και τις φέτες έμενταλ. Βάζουμε άλλα 2-3 λεπτά στο φούρνο.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε μεγάλο πιάτο και διασκορπίζουμε από πάνω το ξινολάχανο και τα αγγουράκια. Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγη sauce Thousand Islands ή sauce αβοκάντο με μέλι και γιαούρτι