Πλιγούρι με κιμά και βραστά λαχανικά
2016-09-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
7/9/16
Πλιγούρι με κιμά και βραστά λαχανικά για να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο φαγητό με το κιμά από τα μακαρόνια που έμεινε. Χορταστικό, γευστικό και θρεπτικό.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
- 1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένος κιμάς
- 1 κιλό μπρόκολο κομμένο σε τουφάκια
- 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το πλιγούρι με 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Το αφήνουμε να απορροφηθεί. Βράζουμε τα καρότα και το μπρόκολο μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε τον κιμά σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε το πλιγούρι στραγγισμένο αν ο κιμάς δεν έχει πολλά υγρά, αλλιώς το ρίχνουμε με τα υγρά του.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βήμα 4
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα για να σερβίρουμε.