Loader

Πλιγούρι με κιμά και βραστά λαχανικά

2016-09-07
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

7/9/16

Πλιγούρι με κιμά και βραστά λαχανικά για να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο φαγητό με το κιμά από τα μακαρόνια που έμεινε. Χορταστικό, γευστικό και θρεπτικό.

pligkimas (2)pligkimas (4)

 

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένος κιμάς
  • 1 κιλό μπρόκολο κομμένο σε τουφάκια
  • 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε το πλιγούρι με 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Το αφήνουμε να απορροφηθεί. Βράζουμε τα καρότα και το μπρόκολο μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε τον κιμά σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε το πλιγούρι στραγγισμένο αν ο κιμάς δεν έχει πολλά υγρά, αλλιώς το ρίχνουμε με τα υγρά του.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *