Πολύ τραγανές ψητές πατάτες
2016-04-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/4/16
Πολύ τραγανές ψητές πατάτες για να συνοδεύσουμε το κρέας του Πασχαλινού γεύματος και όχι μόνο.
Συστατικά
- 6 μέτριες πατάτες
- ¼ του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
- Αλατοπίπερο
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε σκεύος με καπάκι. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και μπόλικο αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ρίχνουμε το λάδι σε πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 10-12 λεπτά να ζεσταθεί καλά.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε τις πατάτες και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές πασπαλίζοντας αν θέλουμε κάποιο φρέσκο ή ξερό μυρωδικό της αρεσκείας μας.