Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκάλι και κουκουνάρι
2016-09-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
20/9/16
Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκάλι και κουκουνάρι που με το συνδυασμό ενός πουρέ πατάτας, καρότου ή γλυκοπατάτας θα έχουμε στο πιάτο μας ένα γαστριμαργικό αποτέλεσμα άνευ προηγουμένου.
Συστατικά
- 1 μεγάλο ψαρονέφρι ή 2 μικρά (400-450gr.)
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε το κρέας για ½ λεπτό από κάθε πλευρά, αφού το αλατοπιπερώσουμε. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το καγιέν και το μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά. Κλείνουμε το φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σταθεί λίγο.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας με ιδανικό τον πουρέ και πασπαλίζοντας το κουκουνάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.