Loader

Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκάλι και κουκουνάρι

2016-09-20
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

20/9/16

Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκάλι και κουκουνάρι που με το συνδυασμό ενός πουρέ πατάτας,  καρότου ή γλυκοπατάτας θα έχουμε στο πιάτο μας ένα γαστριμαργικό αποτέλεσμα άνευ προηγουμένου.

loinpine-2 loinpine-4

Συστατικά

  • 1 μεγάλο ψαρονέφρι ή 2 μικρά (400-450gr.)
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε το κρέας για ½ λεπτό από κάθε πλευρά, αφού το αλατοπιπερώσουμε. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το καγιέν και το μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά. Κλείνουμε το φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σταθεί λίγο.

Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας με ιδανικό τον πουρέ και πασπαλίζοντας το κουκουνάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *