Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο
2017-05-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(4.9 / 5)
10 έχουν βαθμολογήσει
Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο σερβίρουμε σήμερα και είμαι σίγουρη ότι κανείς στο σπίτι δεν θα μείνει δυσαρεστημένος.Το ψητό κοτόπουλο με το καστανό ρύζι είναι πλούσιο και χορταστικό, υγιεινό και νόστιμο, έχει ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα γεύμα. Δοκιμάστε το ζεστό αλλά και κρύο είναι θαυμάσιο.
Συστατικά
Στήθος από ένα κοτόπουλο
Λάδι
Αλατοπίπερο
400gr. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
¾ του φλιτζανιού καστανό ρύζι
Για το dressing:
Χυμό ½ λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας soya sauce
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Αλατοπίπερο
¼ του φλιτζανιού σησαμέλαιο
1 κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη ή κάτι αντίστοιχο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ακουμπάμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό σκεύος και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-30 λεπτά ανάλογα τα γούστα.
Βήμα 3
Ξεπλένουμε με μπόλικο νερό το ρύζι και το βράζουμε για 20-25 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια ανακατεύουμε και έπειτα το λάχανο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8-12 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 5
Βάζουμε σε πιατέλα ή μοιράζουμε σε μπολ, το ρύζι, το μέιγμα μανιταριών και το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια. Διασκορπίζουμε τα καρύδια και ραντίζουμε με το dressing. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.